|
|
Lån  


 
Pas på børn
Børn bør aldrig være alene på en altan.

Sikkerhedstjek
Rækværk og/eller gelænde bør løbende tjekkes og vedligeholdes, så de er sikre. Altanen bør tjekkes af en ekspert hvert 5. år, så alle bærende konstruktioner er i ordentligt stand.

Pas på dem under altanen
Altanen er et godt sted at dyrke krydderurter og tomatplanter, men pas på med ting der hænger i over altanen. Du skal være opmærksom på at der kan gå folk nedenunder, så de ting der hænger ud over altanen, skal sikres forsvarligt. De må ikke kunne ryge ned, selv om der blæser meget.

Duesikring
Hvis der er mange duer i området, så kan det være nødvendigt at opsætte duesikring på altanens. Duesikring er en metalskinne, der minder lidt om pigtråd, og som forhindrer duerne i at lande på altanen.

Grønt på altanen
Vil man gerne skabe lidt frodighed, kan man plante stauder som lavendel (Lavandula angustifolia) og jernurt (Verbena bonariensis), og evt. prydgræs som pibegræs (Molinia). Det er alle planter der får en god højde på mellem 60 og 100 cm og som er velegnede til krukker. De høje planter kan suppleres med altankasser med f. eks krydderurter som timian (Thymus vulgaris) og rosmarin (Rosmarinus officinalis).

Afskærmning
Det kan være en god at afskærme dele af altanen for at få læ, så vil du meget oftere kunne bruge altanen. Hvis det blæser, så vil du nemlig opleve det meget koldere. Du kan f.eks. sætte et stykke sejldug på et åbent gitter eller have noget tæt bevoksning som f.eks klematis. Som loft kan en parasol være en finAltan AltanerInformation på sider:

Anvendelse af grill på altaner - Byggeri - Kampagnetilbud - Gode råd når man har altan - Bolig ting - Gode råd hvis du skal bygge altan - Altaner - Du er her: Altanen - Altanen - Altan Altaner